WordPress karbantartás 3 lépésben

Szerző: | 2023. ápr 06

A WordPress a világ legnépszerűbb tartalomkezelő rendszere, amelyet több mint 40% -a a weboldalak használnak. Azonban ahhoz, hogy weboldalad hatékonyan működjön, és biztonságban maradjon, szükséged van a rendszer rendszeres karbantartására. Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk a WordPress karbantartásának 3 lépését, amelyek segítségével biztonságban tarthatod weboldaladat.

Frissítsd a WordPress verziót és a bővítményeket

A WordPress rendszeresen frissíti a rendszert, hogy biztonságosabbá és hatékonyabbá tegye azt. Fontos, hogy mindig frissítsd a WordPress verziót és a bővítményeket, amelyeket használsz az oldaladon. Az elavult bővítmények sérülékenyek lehetnek a kiberbűnözők támadására, így nagyon fontos, hogy mindig naprakész legyen a rendszered.

Az installatronon belül az alábbiak szerint tudod frissíteni a WordPress-t és a bővítményeket:

 • Lépj be az installatronon keresztül a weboldalad admin felületére.
 • Válaszd ki a WordPress verziót és az összes bővítményt, amelyet frissíteni szeretnél.
 • Kattints a „Frissítés” gombra.
 • Várj, amíg az installatron frissíti a rendszert és a bővítményeket.
 • Végezz biztonsági mentést
 • Bármilyen óvintézkedés mellett is járj el, mindig fennáll a veszélye annak, hogy az oldalad károsodik, vagy elveszíted az adatokat. Ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen végezz biztonsági mentéseket az oldaladról.

Az installatronon belül az alábbiak szerint tudsz biztonsági mentést készíteni:

 • Lépj be az installatronon keresztül a weboldalad admin felületére.
 • Válaszd ki a WordPress verziót és az összes bővítményt, amelyet menteni szeretnél.
 • Kattints a „Mentés” gombra.
 • Várd meg, amíg az installatron elkészíti a mentést.
 • Ha az oldalad megsérül, vagy elveszíted az adatokat, a biztonsági mentés segítségével visszaállíthatod az oldaladat a korábbi állapotba.

Ellenőrizd az oldalad sebességét és a biztonsági beállításokat

Az oldal sebessége nagyon fontos , mivel a lassú oldalak rossz felhasználói élményt nyújtanak, és befolyásolják az oldal látogatóinak konverziós arányait. Emellett az oldal biztonsági beállításainak ellenőrzése is fontos, hogy megakadályozzuk a támadásokat és a károsító tevékenységeket.

Az alábbiak szerint tudod ellenőrizni az oldal sebességét és a biztonsági beállításokat:

Használj egy sebességmérő eszközt, mint például a Google PageSpeed ​​Insights, hogy megállapítsd, hogy az oldalad mennyire gyors.
Ellenőrizd a WordPress biztonsági beállításait, és végezz beállításokat, ha szükséges. Például, ha engedélyezted a regisztrációt az oldalon, akkor a felhasználók azonosítása érdekében használj captcha védelmet.
Ellenőrizd a bővítményeket, és távolítsd el azokat, amelyek már nincsenek használatban, mivel ezek lassíthatják az oldalt.
Ellenőrizd a hozzáférési jogokat, és állítsd be a megfelelő engedélyeket a fájlokhoz és mappákhoz, hogy megakadályozd a kiberbűnözők támadásait.
Végezz rendszeres adatbázis karbantartást, hogy eltávolítsd a felesleges adatokat, amelyek lassíthatják az oldalt.
Az oldal sebességének optimalizálása és a biztonsági beállítások ellenőrzése segíthet abban, hogy a látogatók jobb felhasználói élményt kapjanak, és növekedjen az oldal konverziós aránya.

Összefoglalás

A WordPress karbantartása fontos ahhoz, hogy az oldalad biztonságos és hatékony legyen. Az installatron segítségével könnyen frissítheted a WordPress verziót és a bővítményeket, valamint biztonsági mentéseket készíthetsz az oldaladról. Az oldal sebességének optimalizálása és a biztonsági beállítások ellenőrzése segíthet abban, hogy a látogatók jobb felhasználói élményt kapjanak, és növekedjen az oldal konverziós aránya.

Ha rendszeresen végzed el ezeket a karbantartási lépéseket, akkor az oldalad biztonságban marad, és a felhasználók elégedettek lesznek a felhasználói élménnyel, amely segít növelni az oldal látogatottságát és konverziós arányát. Ezenkívül rendszeres karbantartással a WordPress oldalad is idővel jobban fog működni, és csökkentheted a lehetséges hibák és meghibásodások számát.

Tehát, ha szeretnéd, hogy a WordPress oldalad zökkenőmentesen működjön, és biztonságban legyen a különböző támadásoktól, érdemes rendszeresen karbantartani. Az installatron segítségével mindezt egyszerűen megteheted, és nem kell aggódnod a WordPress frissítések vagy biztonsági mentések elvégzése miatt.

Az oldal sebességének optimalizálása és a biztonsági beállítások ellenőrzése mellett érdemes időnként az oldal tartalmát is frissíteni. Új és érdekes tartalmak létrehozása segít a látogatók érdeklődésének fenntartásában, és lehetővé teszi számodra, hogy a Google keresőben előkelőbb helyezést érj el. Az új tartalmak mellett a régi bejegyzések és oldalak ellenőrzése is fontos, hogy biztosítsd a tartalmak aktualitását és relevanciáját.

A WordPress karbantartása összetett folyamat, de az installatron segítségével könnyebbé és hatékonyabbá teheted azt. A rendszeres karbantartás nem csak az oldal biztonságára és hatékonyságára van hatással, hanem segít abban is, hogy a látogatók visszatérjenek az oldalra, és jobb felhasználói élményt kapjanak. Végül pedig, a rendszeres karbantartás nélkülözhetetlen az online jelenléted fejlesztéséhez, amely a mai digitális világban kritikus fontosságú a sikeres üzleti tevékenység szempontjából.

Reméljük, hogy ez a bejegyzés segített a WordPress karbantartás lépéseinek megértésében és hatékonyabb végrehajtásában. Ne feledd, hogy az installatron az egyik legjobb eszköz a WordPress karbantartására, és segít abban, hogy az oldalad biztonságos és hatékony legyen.

Hívj most!